poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Podwójny schabowy

Robiliście już podwójny schabowy ?
Nie ?
To koniecznie zróbcie.
Ja nabrałam na niego ochoty po jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji.
Co prawda trudno zjeść ze względu na wielkość ale można zrobić mniejsze.


5 kotletów ze schabu
5 kotletów z karkówki
sól 
pieprz
bułka tarta
jajka
olej do smażenia

Każdy kotlet rozbić tłuczkiem.
Na kotlet karkowy położyć schabowy i jeszcze trochę rozbić oba razem.
Posolić i oprószyć pieprzem.
Kotlety obtaczać w bułce tartej, w rozmąconym jajku i ponownie w bułce tartej.
Kotlety smażyć na rumiano z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.