wtorek, 27 stycznia 2015

Drobiowy filet w prawdziwkach



4 pojedyncze filety z kurczaka
1 cebula
250 g blanszowanych kapeluszy prawdziwków
sól
pieprz
mąka
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki masła
2 szk rosołu

Filety umyć i osuszyć.
Na talerz wsypać mąkę, dodać sól i pieprz i wymieszać.
Każdy filet obtoczyć w tej mące i odłożyć na kilka minut.
W szerokim rondlu roztopić masło, ułożyć filety i podsmażyć z obu stron.
Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć i dodać prawdziwki oraz koperek.
Następnie wlać rosół, dodać przyprawy i wszystko dusić około 15 minut.
Gotowe filety w borowikach podawać np. z surówką z kapusty i ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.