środa, 15 października 2014

Surówka z kapusty z dymka i ogórkiem


rozwiń i czytaj przepis :



1/4 główki młodej kapusty ( jak mała to 1/2 )
1 ogórek sałatkowy
5 dymek ze szczypiorem
2 łyżki posiekanego koperku
sól
pieprz
cukier
ocet
olej


Kapustę poszatkować i wrzucić do miski.
Ogórka zetrzeć razem ze skórą na tarce o grubych oczkach prosto do kapusty.
Dymki posiekać i razem z koprem  wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po kilku minutach sprawdzić czy nie trzeba jeszcze surówki doprawić.
Podawać do obiadu lub mięs z grilla.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.