piątek, 5 września 2014

Sałatka śledziowa na kolorowo

rozwiń i czytaj przepis:


1 słoik śledzi ( matias w oleju 900 ml )
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 solidna garść szpinaku
1/2 pęczka szczypioru
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
Do smaku :
sól
pieprz kolorowy
odrobina oleju rzepakowego
1 szczypta cukru

Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy ( fasolę dodatkowo przepłukać ).
Papryki pokroić w kostkę a szpinak i szczypior posiekać.
Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, część cebulki ze śledzi także pokroić.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać olej i przyprawy do smaku i wymieszać sałatkę.
Podawać najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.