wtorek, 5 sierpnia 2014

Schab pieczony alla stek


rozwiń i czytaj przepis :



1 schab bez kości ( ok. 2 kg )
Marynata :
3 łyżki majonezu
4 łyżki ketchupu
2 łyżki przyprawy do steków
1 łyżeczka soli


Składniki marynaty dokładnie wymieszać w miseczce i odstawić na 15 minut.
Schab umyć, osuszyć i cały pokryć marynatą.
Schab umieścić w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Potem schab z naczyniem wstawić do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zagrzania się piekarnika piec około 70 minut ( czas pieczenia zależy od wielkości mięsa ).
Upieczony schab można podać na ciepło po 15 minutowym odstaniu gdy soki się zwiążą albo podać na zimno do pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.