piątek, 18 lipca 2014

Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo


rozwiń i czytaj przepis :



1/2 główki młodej kapusty
8 większych liści botwiny
1 garść szpinaku
1 cebula
6 rzodkiewek
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
1 marchewka
sól
pieprz
olej rzepakowy
ocet
cukier

Kapustę poszatkować i wrzucić do miski.
Umyte warzywa pokroić : botwinę i obie papryki w paseczki.
Cebule pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a rzodkiewki w plasterki.
Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę.
Podawać po kilkunastu minutach gdy smaki się przegryzą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.